![]() |
|
|
|||||||
| 💻 Ayın Sunucusu | 📻 Ayın Radyosu: Tek FM |
| 💎 İrcHane.Com Reklam Alanı 💎 | |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#1 | |||||||||
|
Owner ![]() ![]() Üye No : 2 Üyelik Tarihi: 23-09-24 Nerden : Konular : 1870 Mesajlar : 1,920
Aldığı Teşekkür : 30 Ettiği Teşekkür : 123 Rep Puanı: 10 Tuttuğu Takım : galatasaray
Ruh Halim:
Level: 36 [ ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 265 / 884 |
UnrealIRCd, IRC (Internet Relay Chat) sunucusu kurmak isteyenler için güçlü ve esnek bir yazılımdır. Aşağıda, UnrealIRCd'nin Linux (örneğin Ubuntu tabanlı) sistemde kurulumu adım adım anlatılmaktadır:
🧰 GEREKSİNİMLER Bir Linux sunucu (Debian/Ubuntu/CentOS vs.) root yetkisi veya sudo erişimi Gerekli paketler: gcc, make, perl, libssl-dev, libcurl4-openssl-dev, pkg-config, vs. 🔧 ADIM ADIM UNREALIRCD KURULUMU 1. Sistem Paketlerini Güncelle bash Kodu kopyala sudo apt update && sudo apt upgrade -y 2. Gerekli Bağımlılıkları Yükle bash Kodu kopyala sudo apt install build-essential libssl-dev pkg-config libcurl4-openssl-dev libargon2-dev libjansson-dev -y 3. UnrealIRCd’yi İndir bash Kodu kopyala cd /opt sudo wget https://www.unrealircd.org/downloads...-latest.tar.gz sudo tar xzf unrealircd-latest.tar.gz cd unrealircd-* # Örn: cd unrealircd-6.1.4 4. Kurulum Script’ini Başlat bash Kodu kopyala ./Config Kurulum sırasında sorulara şu şekilde yanıt verebilirsin: Kurulum dizini: /home/ircd/unrealircd gibi bir yer seçebilirsin. SSL desteği: yes Modüller vs.: varsayılanlarla geçebilirsiniz (enter). 5. Derleme ve Kurulum bash Kodu kopyala make make install 6. Konfigürasyon Dosyasını Düzenle bash Kodu kopyala cd ~/unrealircd nano unrealircd.conf Basit bir konfigürasyon örneği: conf Kodu kopyala me { name "irc.seninirc.com"; info "Örnek IRC Sunucusu"; sid "001"; }; admin { "Senin Adın"; "sen@eposta.com"; }; listen { ip *; port 6667; }; allow { ip *@*; hostname *@*; class clients; password "girisparolasi"; }; oper SeninNick { class clients; from { userhost *@*; }; password "adminparolasi"; flags { netadmin; can_zline; can_gzline; can_gkline; global; }; }; include "modules.default.conf"; include "help.conf"; include "aliases/aliases.conf"; ⚠️ Şifreleri düz yazı yerine mkpasswd ile hash’leyip kullanmak daha güvenlidir: bash Kodu kopyala ./unrealircd mkpasswd 7. UnrealIRCd'yi Başlat bash Kodu kopyala ./unrealircd start Çalıştığını kontrol etmek için: bash Kodu kopyala ./unrealircd status ✅ BAĞLANMA IRC istemcisi (HexChat, mIRC, irssi vs.) kullanarak bağlanabilirsiniz: Sunucu: sunucu-ip veya irc.seninirc.com Port: 6667 Kullanıcı adı/parola: Gerekirse allow/oper kısmında tanımlı 🔐 EK GÜVENLİK ÖNERİLERİ SSL portu (6697 gibi) ekleyip SSL sertifikası tanımlayın. firewall ile sadece gerekli portları açın (6667, 6697, vs.) unrealircd.conf dosyasını sık sık yedekleyin. |
|||||||||
|
|
|
![]() |
| Yer İmleri |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Kuralları |
|
| 💬 İrcHane.Com | 💻 Forum Teknik Destek | |
|
⚙ Powered by vBulletin® Version 3.8.11 ⏰ Planlanmış Görevler: © Forum yazılımcısı AEKyazılım 🎨 Tema Yapımcısı: AEK Yazılım 🌐 irchane.com © 2025 |
|