![]() |
|
|
|||||||
| 💻 Ayın Sunucusu | 📻 Ayın Radyosu: Tek FM |
| 💎 İrcHane.Com Reklam Alanı 💎 | |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#1 | |||||||||
|
Owner ![]() ![]() Üye No : 2 Üyelik Tarihi: 23-09-24 Nerden : Konular : 1870 Mesajlar : 1,920
Aldığı Teşekkür : 30 Ettiği Teşekkür : 123 Rep Puanı: 10 Tuttuğu Takım : galatasaray
Ruh Halim:
Level: 36 [ ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 265 / 884 |
**HelpServ**, IRC (Internet Relay Chat) ağlarında, kullanıcılar için yardım ve bilgi sunan bir servistir. HelpServ, genellikle IRC komutları hakkında bilgi almak, yardım almak veya belirli bir kanalın kuralları ve diğer bilgileriyle ilgili yardım sağlamak amacıyla kullanılır. Ancak, HelpServ'in sunduğu özellikler, IRC ağının yapılandırmasına göre değişebilir.
İşte en yaygın **HelpServ komutları** ve açıklamaları: ### 1. **Yardım Komutları Listesi (Help)** HelpServ, kullanıcıların ihtiyaç duyduğu komutları ve bilgileri sağlar. Genel yardım almak için bu komutu kullanabilirsiniz. **Komut:** ``` /msg HelpServ HELP ``` **Örnek:** ``` /msg HelpServ HELP ``` Bu komut, HelpServ'den tüm yardım komutlarının bir listesini almanızı sağlar. ### 2. **Belirli Bir Komut için Yardım (Command Help)** IRC komutları hakkında daha fazla bilgi almak için belirli bir komutun yardımını alabilirsiniz. **Komut:** ``` /msg HelpServ HELP komut_adı ``` - `komut_adı`: Yardım almak istediğiniz IRC komutunun adı. **Örnek:** ``` /msg HelpServ HELP NICKSERV ``` Bu komut, **NicksServ** komutları hakkında bilgi verir. ### 3. **Kanal Kuralları ve Bilgileri** Bir kanal hakkında daha fazla bilgi edinmek için HelpServ'i kullanabilirsiniz. Kanalın kuralları ve önemli bilgilerini öğrenmek amacıyla bu komut kullanılır. **Komut:** ``` /msg HelpServ RULES #kanal_adı ``` **Örnek:** ``` /msg HelpServ RULES #techsupport ``` Bu komut, `#techsupport` kanalının kurallarını ve ilgili bilgilerini sağlar. ### 4. **Kanal Yardım Komutları** Bir kanal için özel yardım almak amacıyla bu komut kullanılır. **Komut:** ``` /msg HelpServ INFO #kanal_adı ``` **Örnek:** ``` /msg HelpServ INFO #techsupport ``` Bu komut, `#techsupport` kanalının durumu ve bilgileri hakkında size bilgi verir. ### 5. **Kullanıcı Yardımı** IRC'ye dair genel yardımları almak için bu komut kullanılır. **Komut:** ``` /msg HelpServ USERINFO kullanıcı_adı ``` - `kullanıcı_adı`: Yardım almak istediğiniz kullanıcının adı. **Örnek:** ``` /msg HelpServ USERINFO johndoe ``` Bu komut, `johndoe` kullanıcısına ait bilgileri almanızı sağlar. ### 6. **Kanalın Yetkili Kullanıcıları** Bir kanalın yöneticileri veya yetkili kullanıcıları hakkında bilgi almak için bu komut kullanılır. **Komut:** ``` /msg HelpServ OPS #kanal_adı ``` **Örnek:** ``` /msg HelpServ OPS #techsupport ``` Bu komut, `#techsupport` kanalının yöneticileri hakkında bilgi verir. ### 7. **Kanalın Yönetici Bilgilerini Görüntüleme** Bir kanalın yönetim durumu ve önemli bilgiler hakkında detay almak için bu komut kullanılır. **Komut:** ``` /msg HelpServ ADMINS #kanal_adı ``` **Örnek:** ``` /msg HelpServ ADMINS #techsupport ``` Bu komut, `#techsupport` kanalındaki yönetici bilgilerini sağlar. ### 8. **Yardım Servisi Durum Bilgisi** HelpServ'in genel durumu hakkında bilgi almak için kullanılır. **Komut:** ``` /msg HelpServ STATUS ``` **Örnek:** ``` /msg HelpServ STATUS ``` Bu komut, HelpServ'in durumu ve mevcut hizmet bilgileri hakkında bilgi verir. ### 9. **Yardım Kanalına Bağlanma (IRC Yardım Kanalı)** IRC ağlarında genellikle kullanıcılar, yardım almak için belirli bir yardım kanalına bağlanabilir. Bu kanal genellikle `#help` veya benzeri isimlerle anılır. **Komut:** ``` /join #help ``` **Örnek:** ``` /join #help ``` Bu komut, sizi genel IRC yardım kanalına bağlar. ### 10. **HelpServ Servisi ile İlgili Yardım** HelpServ hizmetiyle ilgili bilgi almak için bu komut kullanılabilir. **Komut:** ``` /msg HelpServ ABOUT ``` **Örnek:** ``` /msg HelpServ ABOUT ``` Bu komut, HelpServ hakkında daha fazla bilgi verir. --- **HelpServ** komutları, IRC kullanıcılarına çeşitli konularda rehberlik eden ve yardım sağlayan kullanışlı araçlardır. IRC ağları farklı yapılandırmalar ve servislere sahip olabileceğinden, bazı komutlar her ağda mevcut olmayabilir. Bu nedenle, belirli bir ağda yardıma ihtiyaç duyduğunuzda **/msg HelpServ HELP** komutuyla mevcut komutları görmek iyi bir başlangıç olabilir. |
|||||||||
|
|
|
![]() |
| Yer İmleri |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Kuralları |
|
| 💬 İrcHane.Com | 💻 Forum Teknik Destek | |
|
⚙ Powered by vBulletin® Version 3.8.11 ⏰ Planlanmış Görevler: © Forum yazılımcısı AEKyazılım 🎨 Tema Yapımcısı: AEK Yazılım 🌐 irchane.com © 2025 |
|