Tek Mesajı Görüntüle
Old 04-04-25, 09:04   #1
jeSt
Owner
 jeSt Kullanıcısının Avatarı

Üye No : 2
Aldığı Teşekkür : 30
Ettiği Teşekkür : 123
Rep Puanı: 10
Tuttuğu Takım : galatasaray
Ruh Halim: Cap Canli

Level: 36 [♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥♥ Bé-Yêu ♥]
Paylaşım: 265 / 884
Güç: 640 / 4901
Tecrübe: 39%

Varsayılan RÖPORTAJ: IRC DÜNYASINDAKİ YOLCULUK – jeSt İLE SOHBET

Soru: Merhaba jeSt! Öncelikle seni tanıyabilir miyiz? IRC dünyasına nasıl adım attın?
jeSt: Merhaba! IRC ile tanışmam 2000’li yılların başına dayanıyor. O zamanlar internet yeni yeni yaygınlaşıyordu ve sohbet odaları inanılmaz popülerdi. İlk olarak arkadaşlarım sayesinde mIRC’i keşfettim ve kısa sürede bu dünyanın içinde buldum kendimi.

Soru: IRC’de yöneticilik yapmaya nasıl başladın?
jeSt: Başlarda sadece eğlence amaçlı takılıyordum, ancak zamanla kanal yönetimi, bot kullanımı gibi konular ilgimi çekmeye başladı. Kendi odamı açtım, zamanla yönetici oldum ve daha büyük projelerde yer aldım.

Soru: IRC’nin en sevdiğin yanı nedir?
jeSt: Kesinlikle samimiyet! IRC, diğer sosyal platformlardan farklı olarak daha içten ve gerçek sohbetlere olanak tanıyor. İnsanlar burada gerçekten tanışıyor, dostluklar kuruyor.

Soru: IRC zamanla popülerliğini kaybetti mi sence?
jeSt: Biraz evet, çünkü sosyal medya ve anlık mesajlaşma uygulamaları çıktı. Ancak IRC hâlâ yaşayan bir platform. Özellikle belirli topluluklarda hâlâ aktif olarak kullanılıyor.

Soru: IRC’de unutamadığın bir anın var mı?
jeSt: Birçok anım var ama en unutulmazı, gerçek hayatta hiç tanışmadığım insanlarla yıllarca süren dostluklar kurmam oldu. Hatta IRC’de tanışıp evlenen arkadaşlarım bile var!

Soru: IRC’de yeni başlayanlara ne önerirsin?
jeSt: Öncelikle iyi bir kanal seçmeleri önemli. Eğlenceli ve seviyeli bir ortam bulurlarsa uzun süre keyif alırlar. Ayrıca komutları öğrenmeleri, botları tanımaları da zamanla işlerine yarayacaktır.

Soru: Son olarak, IRC’nin geleceğini nasıl görüyorsun?
jeSt: Teknoloji değişse de IRC’nin köklü toplulukları var ve bu, platformun tamamen kaybolmasını engelliyor. Belki daha modern versiyonlarla gelişebilir, ancak temelde sohbet kültürü devam edecek diye düşünüyorum.

Soru: Zaman ayırdığın için teşekkürler!
jeSt: Ben teşekkür ederim! IRC dünyasında herkese keyifli sohbetler dilerim.

Kullanıcı Kişisel İmzası
jeSt çevrimdışı