Röportaj: Dj buket ile müzik ve kariyer üzerine
Soru: DJ’liğe nasıl başladınız? Sizi bu mesleğe yönlendiren şey neydi?
DJ Buket: Küçüklüğümden beri müziğe ilgim vardı. Önce amatör olarak müzik mikslemeye başladım, ardından profesyonel eğitim aldım ve sahneye adım attım. Müziğin insanları birleştirme gücü beni her zaman büyülemiştir.
Soru: Setlerinizde genellikle hangi tarz müziklere yer veriyorsunuz?
DJ Buket: Genellikle house, techno ve deep house ağırlıklı çalıyorum. Ancak etkinliğin ruhuna ve dinleyicilerin enerjisine göre setlerimi şekillendiriyorum.
Soru: Sizi diğer DJ’lerden ayıran en büyük özelliğiniz nedir?
DJ Buket: Müzikte duyguyu ön planda tutuyorum. Sadece ritmi değil, insanlara hissettirdiği duyguları da önemsiyorum. Bunun dışında, sahnede dinleyiciyle güçlü bir bağ kurmaya çalışıyorum.
Soru: DJ’lik yaparken karşılaştığınız en büyük zorluklar neler oldu?
DJ Buket: Özellikle ilk zamanlarda kadın DJ olarak sektörde kendimi kanıtlamak zor oldu. Ama azim ve tutku ile üstesinden geldim. Teknik problemler ve yoğun tempoya alışmak da başta zorlayıcıydı.
Soru: Unutamadığınız bir performansınızı bizimle paylaşır mısınız?
DJ Buket: Bir festivalde çaldığım anı hiç unutamam. Binlerce insanın aynı ritimde dans ettiğini görmek inanılmaz bir duyguydu. Enerji o kadar yüksekti ki, müziğin gücünü her hücremde hissettim.
Soru: Gelecekteki projeleriniz neler?
DJ Buket: Yeni parçalar üretmek ve uluslararası sahnelerde daha fazla yer almak istiyorum. Ayrıca genç yeteneklere mentorluk yapmayı planlıyorum.
Soru: Son olarak, DJ olmak isteyenlere ne tavsiye edersiniz?
DJ Buket: Çok çalışsınlar, müziği gerçekten sevsinler ve sabırlı olsunlar. DJ’lik sadece çalmak değil, aynı zamanda bir sanat. Eğer gerçekten tutkuyla bağlıysanız, mutlaka başarılı olursunuz.
|