![]() |
|
|
|||||||
| 💻 Ayın Sunucusu | 📻 Ayın Radyosu: Tek FM |
| 💎 İrcHane.Com Reklam Alanı 💎 | |
![]() |
|
|
LinkBack | Konu Araçları | Görünüm Modları |
|
|
#1 | |||||||||
|
Owner ![]() ![]() Üye No : 2 Üyelik Tarihi: 23-09-24 Nerden : Konular : 1870 Mesajlar : 1,920
Aldığı Teşekkür : 30 Ettiği Teşekkür : 123 Rep Puanı: 10 Tuttuğu Takım : galatasaray
Ruh Halim:
Level: 36 [ ![]() ![]() ![]() ]Paylaşım: 265 / 884 |
.
🌐 GEREKSİNİMLER Sunucunun sabit bir domain adına sahip olması (örnek: irc.seninirc.com) Port 80'de geçici olarak web sunucusu çalıştırılabilir olmalı root veya sudo erişimi 🔧 ADIM 1: Certbot'u Kur bash Kodu kopyala sudo dnf install epel-release -y sudo dnf install certbot -y 🗝️ ADIM 2: SSL Sertifikasını Al Aşağıdaki komut, geçici bir web sunucusu çalıştırarak sertifikayı alır: bash Kodu kopyala sudo certbot certonly --standalone -d irc.seninirc.com Komut sırasında: E-posta adresin istenir (sertifika uyarıları için) Hizmet şartlarını kabul etmen istenir 📁 Sertifika yolu: Let's Encrypt sertifikaları şuraya kaydolur: Sertifika: /etc/letsencrypt/live/irc.seninirc.com/fullchain.pem Anahtar (private key): /etc/letsencrypt/live/irc.seninirc.com/privkey.pem ⚙️ ADIM 3: unrealircd.conf Dosyasına Sertifikaları Tanıt UnrealIRCd'nin kurulu olduğu dizine gidip unrealircd.conf içinde şu şekilde TLS ayarlarını düzenle: conf Kodu kopyala set { tls { certfile "/etc/letsencrypt/live/irc.seninirc.com/fullchain.pem"; keyfile "/etc/letsencrypt/live/irc.seninirc.com/privkey.pem"; }; }; Ve SSL portunu dinlemesi için: conf Kodu kopyala listen { ip *; port 6697; options { ssl; }; }; certfile ve keyfile mutlak dosya yoluyla belirtilmelidir. 🔁 ADIM 4: UnrealIRCd'yi Yeniden Başlat bash Kodu kopyala cd ~/unrealircd ./unrealircd restart 🔄 ADIM 5: Sertifikaları Otomatik Yenile (Her 90 günde bir) Let's Encrypt sertifikaları 90 gün geçerlidir. Yenilemek için: bash Kodu kopyala sudo certbot renew --dry-run Ardından otomatik yenileme için crontab'a ekleyebilirsin: bash Kodu kopyala sudo crontab -e Ve şu satırı ekle: bash Kodu kopyala 0 3 * * * certbot renew --quiet && systemctl restart unrealircd (ya da unrealircd yeniden başlatmasını kendi yolu ile belirtirsin) ✅ TEST ET HexChat, mIRC vb. ile bağlan. Port: 6697 SSL (TLS) seçili olmalı. Tarayıcıda test: https://irc.seninirc.com (sertifikanın geçerliliğini görürsün) |
|||||||||
|
|
|
![]() |
| Yer İmleri |
| Konuyu Görüntüleyen Aktif Kullanıcılar: 1 (0 üye ve 1 misafir) | |
|
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık
Forum Kuralları |
|
| 💬 İrcHane.Com | 💻 Forum Teknik Destek | |
|
⚙ Powered by vBulletin® Version 3.8.11 ⏰ Planlanmış Görevler: © Forum yazılımcısı AEKyazılım 🎨 Tema Yapımcısı: AEK Yazılım 🌐 irchane.com © 2025 |
|